Naast mijn bezigheden als professionele concerterende zangeres is lesgeven mijn grote passie. Doorgeven wat zingen zo’n geweldig vak maakt, mensen helpen om dit ook voor zich zelf te ontdekken; zij het de ervaren koorzanger die voor technische problemen komt te staan, de beginner die een goede basistechniek wil ontwikkelen of de (beginnende) vakmusicus die meer wil weten over historische uitvoeringspraktijk.

Zangles klassiek
Een goede basis is het halve werk. Dat geldt zeker voor het zingen. In mijn lessen werk ik met de leerling aan een actieve, doch ontspannen houding, een functionele ademtechniek en een gezonde klank.
Hiermee werken wij aan repertoire, afgestemd op de leerling. Dat kan alles zijn: van een lastige koorpartij tot grote aria’s. Uiteraard komen ook dictie (uitspraak), begrip van de talen en de verschillende muziekstijlen aan bod.

Barokzang
In de afgelopen jaren heb ik me steeds meer bezig gehouden met de zangstijlen van vòòr 1800. Al uitvoerende heb ik veel ervaring opgedaan met historische uitvoeringspraktijk. Tevens doe ik theoretische kennis op door het bestuderen van historische bronnen. Het accent ligt bij muziek tussen Josquin en Beethoven.
Graag coach ik professionele zangers in dit repertoire.

Voor meer informatie of een proefles kunt u graag contact met me opnemen via
lessen@tanjaobalski.nl